U- village qfc parking structure

Seattle, WA

STORIES

PARKING LEVELS

MATERIALS

U- village qfc parking structure

Project Size: 300 parking stalls

Architect: Mulvanny G2, Bellevue, Washington

Structural Engineer: Cary Kopczynski & Company, Bellevue, Washington

A  state-of-the-art  parking  facility  will  be  added  into  the  core  of  an established shopping mall near University of Washington. Located at the original site of a dairy
farm, the main dairy building was re-purposed in the 90’s to become a QFC grocery store. The project adds a single elevated parking deck to accommodate approximately 300 additional parking stalls.

Challenging soils required a ground improvement system. A search for the most economical foundation system led to the use of aggregate piers to improve the bearing capacity of the soil and limit settlement. The facility uses concrete moment frames to create a light and open feeling throughout the space. Construction is in progress.

Market

Parking

Website Design